منصور علیمردانی، نماینده ابهر، خرمدره و سلطانیه از استان زنجان در خصوص پیشنهاد دولت مبنی بر این که تعرفه برق به میزان ۳۸ درصد برای تمامی خانوارها در همه پلکانها به صورت برابر افزایش پیدا کند، تصریح کرد: همان طور که کارشناسان تأکید میکنند افزایش برابر بهای برق برای تمام پلکانها اقدام مناسبی نیست. در همین راستا، به اصلاح پیشنهاد دولت پرداختیم و تلاش کردیم همان روش تعرفهگذاری پلکانی را مدنظر داشته باشیم. در مجلس در زمینه تعرفه برق موضوع رعایت یا عدم رعایت الگوی مصرف را مدنظر قرار داریم.
وی ادامه داد: ما گلایهای از دولت داریم. در زمینه تعرفه برق تورم ۳۸ درصد در نظر گرفته شده و خواستار افزایش تعرفه برق به همین میزان برای تمامی پلکانها شده است. در حالی که در بخش افزایش حقوق میبینیم که تورم ۲۸ درصد لحاظ شده است.
این نماینده مجلس گفت: باید رویکرد دولت در زمینه تورم شفاف و مشخص باشد. این امکان وجود ندارد که وقتی دولت میخواهد مبلغی را پرداخت کند، تورم ۲۸ درصد لحاظ شود، اما وقتی قرار است از مردم بهای برق را دریافت کند، تورم را ۳۸ درصد ببیند. این برخوردهای دوگانه درست نیست.
علیمردانی در خصوص روش تعرفهگذاری پلکانی که شرکت ملی گاز در نظر گرفته است و بر همین مبنا افزایش شدید بهای گاز مصرفی پلکانهای ۱۱ و ۱۲ را شاهد هستیم، تصریح کرد: ما در زمینه گاز، برق، گازوئیل، بنزین و... در حال پرداخت یارانه بسیار زیادی هستیم. نفت و گاز و مشتقاتشان جزو سرمایههای بیننسلی هستند و باید در راستای حفظ آنها تلاش کنیم.
وی ادامه داد: نیاز است سیاستگذاریهای صحیحی در زمینه تعرفهگذاریها داشته باشیم، تا بتوانیم مدیریت مصرف را در نهایت رقم بزنیم. روش تعرفهگذاری پلکانی که شرکت ملی گاز به کار گرفته است، روش مناسبی برای تعیین بهای گاز مصرفی خانوارهاست.
این نماینده مجلس گفت: این که پرمصرفها چندین برابر دیگران از یارانه استفاده کنند، قابل قبول نیست. باید قیمتها متناسب با مصرف به صورت تصاعدی بالا برود. به نحوی که در نهایت کسانی که خارج از الگو از گاز و برق استفاده میکنند، یارانه دریافت نکنند.
علیمردانی گفت: این یک ضرورت است که تا حد نیاز خانوارها برق و گاز به صورت یارانهای اعطا شود، اما مصارف بالاتر از الگو با قیمت غیریارانهای و آزاد محاسبه شود. گاز باید با قیمت فوب خلیج فارس در اختیار پرمصرفها قرار بگیرد و این روش درستی است که تعرفهگذاری به صورت پلکانی باشد.
وی ادامه داد: برخی مشترکان استفاده نادرست و بیش از حد دارند. دولت وظیفه-ای برای پرداخت یارانه گاز و برق به این افراد ندارد. کسانی که استخر رو باز دارند و میخواهند آن را گرم کنند، نباید از گاز یا برق با قیمت یارانهای استفاده کنند. گاز و برق باید به صنایع برسد تا بتوانند چرخ اقتصاد کشور را به حرکت در بیاورند. مصارف خارج از الگو، ضرر زیادی به کشور وارد میکند و باید با آنها برخورد شود.
این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: روش افزایش قیمت به صورت برابر برای تمامی پلکانها که دولت برای برق اجرایی کرده است به ضرر مشترکان کممصرف و به نفع مشترکان پرمصرف است و در کنترل مصرف از ناحیه اصلاح قیمت برق هیچ کارآیی مناسبی ندارد. باید تعرفهها به صورت پلکانی و نمایی برای پرمصرفها افزایش پیدا کند و مشترکان کممصرف نیز با هیچ افزایش قیمتی مواجه نشوند.
نظر شما